kakucs.hu
2022. július 1., péntek - 12:16 Tihamér, Annamária

Nyertes Pályázat – Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására

eszközfejlesztési pályázat

Nyertes Pályázat – Magyar Falu Program – Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pályázatot hirdetett a Magyar Falu Program kihirdetéséről szóló 1669/2018. (XII.10.) Korm. határozat „eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására” alprogramja alapján az ország teljes területén működő 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települési önkormányzatok számára.

A Kormány célul tűzte ki a kistelepülések népességmegtartó és népességnövelő erejének növelését, a fiatalok helyben maradását.

Magyarország Kormányának célja a Magyar Falu Program megvalósítása kapcsán, hogy a vidéki településen élő emberek igényesek legyenek az őket körülvevő környezetre, büszkék legyenek a falusi életformára. Minden települést meghatároz a róla kialakított első benyomás, az a kép, amelyet elsőként a közterületek jellege ad az odalátogatók számára. Mindezek mellett a települések környezete nagyban befolyásolja az ott élő családok életminőségét.

A támogatás célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések számára a belterületi közterületek rendezettségének támogatása, feltételeinek javítása, megfelelő eszközállomány biztosítása.

A pályázatok elbírálása megtörtént, Kakucs Község Önkormányzata is a nyertes pályázók között van. Az elnyert támogatás összege: 11 658 735 Ft.

 

A döntési lista a következő linken megtekinthető:

https://www.kormany.hu/download/6/b5/b1000/Eszkozfejlesztes_belteruleti_kozterulet_karbantartasara_dontesi_lista_kozzetetel.pdf