kakucs.hu
2022. november 29., kedd - 12:11 Taksony

Kálvin Zenekar

A kakucsi Kálvin Zenekar

Az együttes 70 éve meghatározója lakóhelyünk zenei életének: a lakosság szórakoztatásában; a társadalmi, kulturális és egyházi rendezvények elengedhetetlen résztvevője. A közösségi rendezvényeken térítésmentes szolgáltatást nyújt.

Az együttes megalakulása óta kiemelt feladatának tartja a helyi zenei hagyományok ápolását és továbbfejlesztését. Vezetője volt Kálvin János, és jelenleg fia, Kálvin János irányítja az együttes életét.

A színvonal megőrzésére, a minőségi zene művelésére törekszenek. Ennek bizonyítékai például azok az oklevelek is, amelyeket 1961-ben Vecsésen és Gyulán szereztek országos fúvószenekari találkozókon, valamint 1980-ban Szentendrén egy megyei találkozón.

Említésre méltó érdem, hogy a zenei továbbképzést, az utódok nevelését mindig is kiemelten kezelte az együttes: nem egy esetben apáról fiúra szállt a mesterség, mint vezetőjük esetében is.

Egy zenekarról szólunk, amelynek tagjai a kezdetektől fogva vendégszerepléseket vállalnak idegen együttesekben is, és az így szerzett tapasztalatokat eredményesen tudják hasznosítani az itthoni munkájuk során.

 Az együttes több tagja jelenleg is több kistérségi együttesben is szerepel: pl. a Big Bandben, a Fúvószenei Kvintettben és a Kistérségi Egyesített Fúvószenekarban.

Több alkalommal szerepeltek a kistérségi rádiós és televíziós műsorokban, de országos csatornák is közvetített a zenekarhoz kapcsolódó adásokat, ezáltal is növelve az együttes és Kakucs község elismertségét.

Testvérfalunkban, Magyarkakucson is többször képviselték lakóhelyünket.

Tevékenységükért 2013-ban a „Kakucsért Érdemérem” címet adományozta nekik az Önkormányzat.

Vezetőjük: Kálvin János

Címe: 2366 Kakucs, Gizella u. 1.

Tsz.: 06-30-985-4925