kakucs.hu
2022. szeptember 21., szerda - 19:40 Máté, Mirella

KAVICSOK Nyugdíjasklub

KAVICSOK

Csoportunk 2012 februárjában alakult főként friss nyugdíjasokból. Többünket váratlanul ért a nők 40 év utáni nyugdíjba vonulási lehetősége, de örültünk és éltünk a lehetőséggel. Igen ám, de több beszélgetésből kiderült, hogy minket még nem elégít ki, hogy otthon a konyhában és a kertben töltsük az időnket, valami hiányzik, mégpedig a közösség, a valahova tartozás érzése.

12 alapító tagunk volt (nők). Jelenleg 18-an vagyunk, ugyanis férjeink is csatlakoztak hozzánk, és az Ő óhajuk szerint Ők a mi Szikláink.

Igazán célunk az volt, hogy a falu életében valamilyen formában részt vegyünk, ami mára megvalósult. Szívesen veszünk részt a közösségi rendezvényeken, ami elég komoly szervezést igényel. Ebben segítenek sokat férjeink. Ők főznek, hurcolkodnak, sokat segítenek.

Kéthetente találkozunk a könyvtár klub helységében, ahol jókat beszélgetünk. Megbeszéltük, hogy segítünk egymáson, amennyiben valamelyikünk olyan élethelyzetbe kerül, hogy rászorul.

Évente többször szervezünk közös kirándulást, gyógyfürdőzést, színházlátogatást. Ezek a programok jó hangulatban telnek, és a közös élmények egyre jobban összekovácsolnak bennünket.

Nyitottak vagyunk, és szívesen várjuk azokat, akik szeretnének közénk tartozni.

                                                                                   Hegyiné Kovács Margit, a klub vezetője